Щодо внесення змін до частотного Плану GE06

Юридические аспекты

Днями в УДЦР відбуласябагатостороння зустріч технічних експертів адміністрацій зв’язку Чорноморських країн зі змін частотних виділень Плану GE06 в смузі радіочастот 470-694 МГц.

 

Участь у заході брали технічні експерти Грузинської національної комісії з питань зв’язку, ДП “Національний центр радіочастот” Республіки Молдова, Органу з інформаційних і комунікаційних технологій Туреччини та Головної ради з питань радіо і телебачення Туреччини, а також представники НКРЗІ, Держспецзв’язку, Нацради, КРРТ та  Генерального штабу ЗС України.

Учасники зустрічі обговорили пропозиції УДЦР та делегацій технічних експертів адміністрацій зв’язку країн-учасниць щодо планування й координації майбутнього використання мереж ЦНТВМ в смузі радіочастот 470-694 МГц без подальшого використання смуг частот І та ІІ цифрового дивідендів в країнах Чорноморського регіону.

Експерти також провели узгодження відповідних пропозицій щодо внесення змін до частотного Плану GE06 та обговорили шляхи реалізації спільної ініціативи щодо офіційного створення регіональної координаційної групи Чорноморського регіону для сприяння координації радіочастот при впровадженні цифрового дивіденду і відповідному перерозподілу спектру.

Результати домовленостей з делегаціями технічних експертів адміністрацій зв’язку країн-учасниць викладені у протоколі зустрічі.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот