Понад 3500 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку виявили за тиждень спеціалісти УДЦР

Юридические аспекты

За період з 07 по 13 листопада в ході вимірювання параметрів телекомунікаційних мереж загального користування операторів спеціалістами УДЦР виявлено 3575 порушень маршрутизації трафіку. Майже всі з них - на мережах мобільного зв’язку.

Також фахівці УДЦР підготували 7 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 312 висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв,  337 дозволів на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 917 дозволів  – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

Підрозділи радіочастотного моніторингу виявили минулого тижня 47 порушень умов дозволів на експлуатацію РЕЗ, а також 74 незаконно діючих пристрої.

Найбільшу їх кількість було зафіксовано на Хмельниччині (20), Київщині (18), Одещині (18) та Миколаївщині (11). Переважна частина порушень припадає на радіотехнологію широкосмугового радіодоступу.

Також фахівцями з радіочастотного контролю виявлено та усунено дію 7 джерел радіозавад.

За тижневий період спеціалістами УДЦР складено 128актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За період з 07 по 13 листопада до бази даних внесено 8631 міжнародних ідентифікатори.

Крім того, фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції. Так, спеціалісти ЦС УДЦР провели та оформили протоколами 55 випробувань продукції, видали заявникам 11 сертифікатів відповідності.


Прес-служба Українського державного центру радіочастот