На Київщині фахівці УДЦР виявили на минулому тижні 21 незаконно діючий пристрій з доступу до мережі Інтернет

Юридические аспекты

Всього за минулий тиждень спеціалісти підрозділів з радіочастотного моніторингу зафіксували на території України 39 порушень умов дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів та 68 незаконно діючих пристроїв.

Найбільшу кількість РЕЗ з ознаками порушення законодавства у сфері користування радіочастотним ресурсом виявлено на Вінниччині - (17), Одещині - (16) та Миколаївщині - (15).

За результатами радіочастотного моніторингу 12 матеріалів про вказані порушення направлено для прийняття рішення до Департаменту державного нагляду НКРЗІ та Спільних координаційних комісій. Також власникам РЕЗ вручено листи-повідомлення з вимогою негайного припинення експлуатації пристроїв.

За тижневий період фахівці УДЦР підготували 7 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 1069 висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв,  1562 дозволи на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 1420 – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

На мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели технічний контроль телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 3567 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку. З них лише 45 припадає на мережі фіксованого зв‘язку, всі інші порушення – на мережі мобільного зв‘язку.

Спеціалістами УДЦР складено 62акти первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За період з 14 по 20 листопада база даних поповнилася на 21324 міжнародних ідентифікаторів. А всього з початку року до бази кодів ІМЕІ внесено 1358830 кодів.

Крім того, фахівцями підприємства виконано  певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.Так, спеціалістами ЦС УДЦР проведено  та оформлено протоколами 58 випробувань продукції, видано заявникам 8 сертифікатів відповідності.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот