Фахівці УДЦР за минулий тиждень виявили та усунули дію 26 джерел радіозавад

Юридические аспекты

Також підрозділи радіочастотного моніторингу зафіксували 42 порушення умов дозволів на експлуатацію РЕЗ, а також 145 незаконно діючих пристроїв.

Найбільша кількість радіоелектронних засобів(РЕЗ) експлуатувалися з ознаками порушень законодавства у сфері користування радіочастотним ресурсом наХарківщині – (69), Київщині – (42), Вінниччині – (23)та Полтавщині – (15).

 

Фахівці УДЦР підготували за тижневий період 5висновківдля прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 448висновківщодо електромагнітноїсумісності РЕЗ та випромінювальних пристроїв,575дозволівна експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та1120дозволів– на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

На мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели вимірювання телекомунікаційних мереж загального користування та виявили3804порушення порядку маршрутизації міжнародного трафіку.Майже всі з них  – на мережі мобільного зв’язку.

Спеціалістами УДЦР складено 70актівпервинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За період з 28 листопада по 04 грудня до бази даних внесено понад 17000міжнародних ідентифікаторів.

Фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції. Проведено та оформлено протоколами 60 випробувань, видано 8 сертифікатів відповідності.

 

Прес-служба Українського державного центру радіочастот