Найбільшу кількість НДП фахівці УДЦР виявили на Вінниччині

Юридические аспекты

Підрозділи радіочастотного моніторингу з 16 по 22 січня цього року виявили 48 порушень умов дозволів на експлуатацію РЕЗ, а також 68 незаконно діючих пристроїв.

Найбільше порушень на минулому тижні виявлено на  Вінниччині – 27, Сумщині – 17, Черкащині–15.

Із усунених у звітному періоді 132 порушень найбільше приведено РЕЗ
у відповідність до вимог чинного законодавства у Вінницькій – 30, Миколаївській – 22, Сумській області – 12.

На мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели технічне вимірювання телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 13793 порушення порядку маршрутизації міжнародного трафіку. Всі порушення – на мережі мобільного зв‘язку.

Спеціалістами УДЦР складено 71акт первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

Виявлено та усунено дію 9 джерел радіозавад.

Також підготовлено 3 висновки для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформлено та видано користувачам 368 висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв,  384 дозволи на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 771 дозвіл  – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За період з 16 січня по 22 січня до бази даних внесено 79630 міжнародних ідентифікатора.

Фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.