Делегація Адміністрації Держспецзв’язку взяла участь у Всесвітній конференції розвитку електрозв’язку в Аргентині

Новости

Прес-служба Держспецзв’язку інформує, що 9 жовтня 2017 року у м. Буенос-Айрес розпочала свою роботу Всесвітня конференція розвитку електрозв’язку (ВКРЕ-17) Міжнародного союзу електрозв'язку  (МСЕ). У заході Україну як державу-члена МСЕ представляє делегація Адміністрації Держспецзв'язку на чолі з Головою Cлужби Л.О. Євдоченком.

ВКРЕ-17 – захід високого рівня, який організовується раз на чотири роки з метою розгляду та обговорення питань, що визначатимуть майбутню політику і стратегію розвитку телекомунікацій, а також напрями і основні принципи діяльності Сектору розвитку електрозв'язку МСЕ на наступний чотирирічний період.

Цьогорічна конференція зібрала більше ніж 1600 представників від держав-членів МСЕ: керівників галузі інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), представників міжнародних організацій, науковців та підприємців.

Зусилля української делегації на конференції зосереджено на відстоюванні національних інтересів нашої держави у МСЕ під час розгляду питань порядку денного ВКРЕ-17 та  озвученні нагальних питань для України у телекомунікаційній сфері. Виходячи з цього, у рамках конференції відбулася зустріч Голови Держспецзв’язку  Леоніда Євдоченка з Генеральним секретарем МСЕ Х. Чжао, під час якої керівника МСЕ ознайомлено зі станом розвитку сфери телекомунікацій в Україні. У ході зустрічі вкотре було  порушено питання про неможливість використання Україною свого радіочастотного і номерного ресурсу на тимчасово окупованих територіях АР Крим і на Сході України внаслідок російської агресії. Главою української делегації було  зауважено, що незаконне користування мережами електрозв’язку і частотними присвоєннями України в АР Крим операторами Російської Федерації грубо порушує норми міжнародного права, закріплені в основних документах МСЕ, унеможливлює виконання Україною відповідних положень Регламенту радіозв’язку МСЕ та суперечить положенням Резолюції ГА ООН 68/262 (2014 р.) «Територіальна цілісність України».

Також Генерального секретаря МСЕ було поінформовано про розвиток українського законодавства у сфері телекомунікацій та кіберзахисту, його гармонізацію із законодавством Європейського Співтовариства.

Керівник МСЕ високо оцінив зусилля України, спрямовані на прийняття нового законодавства та реформування і розвиток сфери ІКТ, та зазначив, що досвід України та її практичні кроки з удосконалення нормативно-правового поля у сфері кіберзахисту є важливими для МСЕ, Українита інших країн. Пан Чжао висловив підтримку позиції української сторони та запевнив, що МСЕ як спеціалізована установа ООН, розглядаючи питання України, керується відповідними рішеннями ООН.

У рамках роботи конференції Голова Держспецзв’язку провів низку робочих зустрічей з главами делегацій держав-членів МСЕ, зокрема: США, Японії, Литви, Естонії, Румунії, Польщі, Грузії, Молдови, Киргизстану, на яких порушувалися актуальні для галузі зв’язку України питання двосторонньої співпраці та підготовки до Повноважної конференції МСЕ 2018 року.  Проведені переговори з міжнародними партнерами сприятимуть подальшому розвитку та удосконаленню української системи телекомунікацій, інтеграції України в глобальне інформаційне суспільство.

Всесвітня конференція розвитку електрозв’язку Міжнародного союзу електрозв'язку триває та продовжить свою роботу до 20 жовтня 2017 року.

Прес-служба Держспецзв’язку