Конференция больших надежд

Юридические аспекты


28 жовтня 2019 року у місті Шарм-ель-Шейх, Арабська Республіка Єгипет, розпочала роботу Всесвітня конференція радіозв’язку Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ). Це конференція високого рівня, завданням якої є перегляд Регламенту радіозв'язку - міжнародного договору, який на глобальному рівні визначає правила взаємодії між державами-членами МСЕ у сфері використання і розподілу радіочастотного ресурсу, а також використання геостаціонарної та негеостаціонарних супутникових орбіт.
Цей міжнародний форум, участь у якому беруть понад 3500 учасників зі 193 держав-членів МСЕ, відкрив президент Єгипту Абдель Фаттах аль-Сісі.

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутіерес звернувся до учасників конференції із відеозверненням, у якому зазначив, що технології радіозв’язку трансформували обмін інформацією, здійснили революцію у промисловості, рятують життя та стимулюють розвиток.
«Всесвітня конференція радіозв’язку, яка сьогодні відкрилася, розгляне низку передових технологічних інновацій, яким доведеться відіграти провідну роль у цифровій економіці завтрашнього дня і у майбутньому розвитку служб, систем і технологій», - сказав Генеральний секретар МСЕ Хоулінь Чжао на церемонії відкриття форуму. Він також зазначив, що революційні зміни у методах з’єднань будуть мати широкомасштабні наслідки для інформаційно-комунікаційних технологій та досягнення багатьох Цілей сталого розвитку ООН.
Участь у роботі ВКР-19 бере делегація Уряду України на чолі з першим заступником Голови Держспецзв’язку. До її складу увійшли представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерства внутрішніх справ України, Державного космічного агентства України та інших установ України.

Конференція триватиме до 22 листопада 2019 року.
 

На ВКР-19 будут делегаты IARU и его членов-сообществ, представляющие любительские и любительские спутниковые службы  командой численностью 14 человек из 10 стран.
Особый интерес для IARU представляют следующие вопросы:
  • Пункт 1.1 повестки дня (далее ПД) о распределении спектра в области 50–54 МГц в Районе 1 любительской службе
  • ПД 1.13 рассмотрение нового спектра для международной подвижной электросвязи, который потенциально может повлиять на любительский спектр на частоте около 47 ГГц
  • ПД 1.16 который может повлиять на любительский спектр 5 ГГц
  • ПД 9.1.6 по беспроводной передаче энергии, где гармоники систем БПЭ могут влиять на спектр MF / HF радиочастот
  • ПД 10 - где возможно, что будущие пункты повестки дня на ВКР-23 могут повлиять на любительскую службу, включая полосу 1240–1300 МГц.

Эта встреча на высшем уровне стала кульминацией четырехлетней работы IARU в МСЭ и региональных администрациях электросвязи по защите и расширению распределения частот любительской службы. Команда IARU будет информировать о ходе Конференции.
ВКР-19 имеет обширную повестку дня, в которой любительские проблемы - это лишь небольшая часть. Для получения дополнительной информации о ВКР-19 посетите страницу

 https://www.itu.int/en/ITU-R/conferences/wrc/Pages/default.aspx.

Инфо С.Иванова, ЛРУ