Не затягивайте с продлением лицензий!

Повышение квалификации

Последние несколько месяцев работа по оформлению документов на получение и продление радиолюбительских лицензий в Донецком филиале УГЦР фактически была парализована. Связано это с принятием нового Регламента любительской связи. Должны были появиться новые бланки, правила, положения. Работа сейчас возобновляется.В региональных отделениях скопились документы, которые не успели пройти процедуру по старому положению и на старых бланках. И не вина регионов, что произошел такой затор. Но вот работа пошла с... угроз наложения штрафов. Вроде, все по закону, но...

Почитайте сами предписания, которые рассылаются сегодня по области:

 

 

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ РЕГУЛЮВАННЯ ЗВ’ЗКУ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО «УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЦЕНТР РАДІОЧАСТОТ»
Донецька філія Українського державного центру радіочастот
Пр. Театральний, 21, м. Донецьк, 83001, тел./факс (62) 337-13-67
E-mail: dn@ucrf.gov.ua; http://ucrf.gov.ua; http://donetsk.ucrf.gov.ua
р/р № 26004709187304 в АТ «Райффайзен банк «Аваль», м. Київ, МФО 380805, код 23774862
 
 
« » серпня 2011 р. 3/21 На № ______ від «___»____________ 20___ р.
 
Радіоаматору
Іванову Івану Івановичу
(позивний сигнал US4IIL, початкова категорія)
 
 

вул.Паркова б. 126, кв. 6,
м. Іловайськ, Донецька обл., 86793
 
Повідомляю Вам, що новою редакцією Регламенту аматорського радіозв’язку Україні (далі – Регламенту), затвердженого рішенням Національної комісії з питань регулювання радіозв’язку України (далі – НКРЗ) № 475 від 21.10.2010 року і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України за № 205/18943 від 18.02.2011 р., з урахуванням відповідних рекомендацій СЕРТ (Європейської конференції адміністрацій зв’язку), четверта (початкова) категорія операторів аматорських радіостанцій (далі – АРС) не передбачена, а застосовуються лише три кваліфікаційні категорії: перша, друга та третя.
Дозволи на експлуатацію аматорських радіостанції, які були видані до набрання чинності нового Регламенту, зберігають чинність протягом зазначеного в них терміну, за умов дотримання вимог Регламенту.
Термін дії дозволу № 1935 від 28.12.2007 року на експлуатацію Вашої АРС початкової категорії, закінчиться 23.11.2011 року.
Процедура продовження терміну дії дозволу здійснюється тільки для тих категорій радіоаматорів, які зазначені у п. 5.1 Регламенту, а саме – першої, другої або третьої.
Відповідно до вище вказаного, операторам АРС, які мали до введення нового Регламенту дозволи початкової категорії, для підтвердження кваліфікації оператора АРС необхідно звернутися до кваліфікаційно-технічної комісії відповідного адміністративно-територіального регіону із заявою (додаток 6 Регламенту) про намір скласти кваліфікаційний іспит на третю категорію оператора АРС. Не забороняється складати іспит на другу або першу категорію відповідно діючих вимог.
За позитивними результатами іспиту, для оформлення дозволу на експлуатацію АРС в Донецьку філію УДЦР треба надати документи, зазначені у п. 6.4 Регламенту.
Текст Регламенту можна отримати з Web-сайту НКРЗ за електронною адресою: www.nkrz.gov.ua/uk/activities/ruling2/1287755782/.
Інформую Вас, що відповідно до ст. 146 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил експлуатації радіоелектронних засобів, а так само використання радіочастотного ресурсу України без належного дозволу або ліцензії, чи з порушенням правил, які регулюють користування радіочастотним ресурсом України, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до п’ятидесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зазначених технічних засобів або пристроїв або без такої.
Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення за одне з порушень, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п’ятидесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зазначених засобів та пристроїв.
 
Начальник В.Г. Ковригін