Откуда растут ноги у слухов о ликвидации ОСОУ?

Клубная жизнь

*Товариство сприяння обороні України будується за виробничо-територіальним принципом. Організаційну основу його складають 14.810 первинних організацій. У них на обліку нараховується 3403883 членів ТСО України.

*Набуття членства в оборонному Товаристві визначено в Статуті ТСО України: членом Товариства може стати будь-який громадянин України, який досяг 14 років, визнає Статут т і сплачує членські внески. Членство в Товаристві може бути індивідуальним і колективним Прийом в індивідуальні члени Товариства проводиться комітетом (зборами) первинної організації за заявою громадянина.

*Колективними членами товариства можуть стати трудові колективи підприємств, організацій, навчальних закладів ті інші організації.

*Члени Товариства мають право: брати активну участь у вироблені, прийнятті і виконанні рішень; обирати і бути обраними до керівних органів; звертатися із заявами до керівних органів товариства і добиватися відповіді по суті; вільного виходу з Товариства. Їм забезпечується першочергове право навчання у навчальних організаціях Товариства, на курсах, в гуртках і клубах, користуватися спортивним обладнанням та інвентарем, брати участь у змаганнях, конкурсах, виставках та інших заходах.

*Члени Товариства зобов’язані: виконувати вимоги Статуту; всебічно готувати себе до праці й захисту Батьківщини; подавати приклад у додержанні законності і норм суспільної моралі; пропагувати мету і завдання Товариства; сплачувати членські внески.

*За активну участь у діяльності Товариства, високі навчальні. Спортивні та інші досягнення члени Товариства мають такі види заохочення: оголошення подяки, занесення до книги Пошани, нагородження грамотами, дипломами і знаками Товариства, призами, пам’ятними подарунками, грошовими преміями, представлення до присвоєння почесних звань і нагородження державними відзнаками

19 січня 2012 року у м. Москвa відбувся III Пленум Міжнародного Союзу громадських об’єднань ДТСААФ СНД. В роботі пленуму взяли участь представники ДТСААФ Азербайджанської Республіки, Республіки Білорусь, Киргизької Республіки, Республіки Казахстан, Республіки Таджикистан та Росії. Україну представляв Голова Товариства сприяння обороні України Віктор Тімченко. На пленумі були підведенні підсумки діяльності за 2011 рік та затверджено план заходів на 2012 рік. Віктор Тімченко вніс конкретну пропозицію спрямовану на зміцнення відносин Оборонних організацій СНД. Пленум прийняв рішення, що головуючою країною ДТСААФ СНД у 2012 році буде Україна. Наступний пленум IV «Міжнародного Союзу громадських об’єднань «Союз добровільних товариств сприяння армії, авіації та флоту» Союзу Незалежних Держав» відбудеться у м. Києві, також прийняли ряд організаційних питань.

ХОЧЕШ БУТИ ЧЕМПІОНОМ – БУДЬ НИМ!

4-6 січня 2012 року в м. Алушта пройшов зимовий чемпіонат України зі спортивного радіоорієнтування. В ньому прийняли участь більш 150 спортсменів з 11 областей України та радіоаматори із Росії. Сумчанин, тренер збірної команди Сумської обласної організації ТСО України, МСУМК Максим Редька став абсолютним чемпіоном, перемігши в усіх видах програми. Спортивне радіоорієнтування - це одна із чотирьох дисциплін змагань зі спортивної радіопеленгації, яка в 2012 році введена в програму чемпіонату світу; в Сербії буде проводитись перший міжнародний чемпіонат з цієї дисципліни.

В самому  імені Максим  закладено  прагнення  до  максималізму. І це підтвердилося по його житті – в спорті. Максим Редька не лише сам прагне до максимальних результатів, а й бажає, щоб їх добивалося підростаюче покоління, яке він готує.  В дитинстві  Максим  пробував себе у різних видах спорту: це  велоспорт і дзюдо,   гребля на байдарках і плавання, гірський  туризм. Та в 13 років випадково попав з друзями на тренування зі спортивної радіопеленгації – сподобалось. Цей вид спорту вимагав не тільки гарної фізичної підготовки, а й розумової праці, вміння орієнтуватися на місцевості та швидко самостійно  приймати рішення.

Через рік став призером обласних змагань (мабуть, допомогла спортивна підготовка), почалися поїздки на змагання в інші міста, нові перемоги. І тоді його  «затягнуло» повністю, він навчився ставити собі мету, розпочав щоденні напружені тренування. Вже в 16 років став чемпіоном України серед юнаків, у 18 років - майстром спорту  СРСР.

Потім служба в спортивній роті. Набрався досвіду. Почалися перемоги серед дорослих, ставав чемпіоном України,  був призером чемпіонатів Європи та світу, і з кожною перемогою ставив собі наступну мету. Закінчив  Сумський державний педагогічний університет  ім. Макаренка по спеціальності олімпійський та професійний спорт.

Роки важкої праці - два тренування на день, кроси по 15-20 км.  І в 2011 році  Максим стає чемпіоном Європи, завоювавши п’ять медалей:  дві золоті,   дві срібні та одну бронзову нагороду.

Зараз він готується до чемпіонату  світу, який відбудеться в вересні поточного року у Сербії – і це буде найважливіший старт в його  житті, бо мета  одна  - стати чемпіоном. 

Та попри  особисту підготовку, Максим  займається і тренерською роботою. Особистим прикладом   показує до чого необхідно прагнути юним вихованцям. Так що незабаром  на Сумщині з’являться нові Чемпіони!

Материалы сайта http://tsou.org.ua