Команда UR4NWW в ефірі на честь 120 років РАДІО!

Клубная жизнь

alt

7 травня 2015 року виповнилось 120 років з дня демонстрації системи радіозв’язку та проведення передачі першого радіоповідомлення видатним вченим, розробником передавача та приймача, професором Олександром Степановичем Поповим, що стало одним із важливих факторів в становленні науки радіоелектроніки в сучасному світі.

Цю дату відзначили на Факультеті радіотехніки, зв’язку та приладобудування (http://inrtzp.vntu.edu.ua) Вінницького національного технічного університету (http://vntu.edu.ua). В цей день незважаючи на дощову погоду перед першим корпусом, в якому розташовано факультет, була розгорнута аматорська радіостанція, встановлено підсилювач потужності 150 Вт та антени на діапазони 80, 40, 20, 15 та 10 метрів, розраховані та побудовані на базі Навчально-наукового центру систем радіозв’язку та радіоаматорства ФРТЗП ВНТУ.

На коротких хвилях лунали радіоаматорські позивні сигнали колективної радіостанції UR4NWW (http://ur4nww.qrz.ru) та привітання з визначним днем в житті багатьох ентузіастів радіосправи.

Організовували захід не лише викладачі, а й аспіранти та студенти університету. Участь у заході прийняли багато радіоаматорів, серед яких переважною більшістю – випускники нашого факультету. Серед організаторів та учасників заходу члени радіоаматорського клубу WW (http://clubww.qrz.ru) – почесний радист СССР, к.м.с. Сергій Бєлов UT5NB, Валерій Ярмоленко UT7NP, Сергій Смішко US5NMI, Антон Бєлов US5NAR, Олексій Жадан US5NMC, Марія Мельничук US5NMM, Володимир Бєлов UR5NBC, Віктор Слободянюк US5NMH, Олексій Перфілов UR5NQA, В’ячеслав Слезак UR5NFA та багато інших.

Для всіх бажаючих була нагода роздивитись сучасну радіоаматорську апаратуру, побути в ролі радіооператорів, оцінити переваги короткохвильового радіозв’язку. Навіть випадкові перехожі з інтересом спостерігали за роботою радіоаматорів та питали де саме вчать такій цікавій справі, на що отримували однозначну відповідь – у ВНТУ!

Цей день став яскравою подією в житті студентів та викладачів з різних факультетів і загальним святом для багатьох людей як поряд так і за багато кілометрів від Вінниці, об’єднаних аматорським радіоефіром.

Фотографії та відеозаписи роботи команди UR4NWW можна переглянути на сайті: http://ur4nww.qrz.ru/radio120years

alt

 

alt

Володимир Бєлов, UR5NBC
аспірант, член НСЖУ
73 de UR5NBC