Його кличний знак WB6ACU

Работа с молодежью

alt

Не можна слухати композицію «Hotel California» без бентежних почуттів. На радянському просторі, у 80-ті, ця пісня була дуже популярною. Незрозумілі слова і  надривний голос співака надто гармонійно пов’язувалися  із зворушливою музикою і неймовірно віртуозною грою на електрогітарах. Апогей – у завершенні композиції, коли «співають» тільки гітари. Діставало. Пройшли роки. Тисячі шлягерів канули в Лету. Тільки не «Hotel California». Вона живе і буде жити!

Бо «Hotel California» – одна з кращих музичних композицій за всі часи. Це не я стверджую.  Десятки мільйонів переглядів у Ютуб. Тисячі захоплених коментарів з усього світу. Цю композицію називають часткою душі, часткою життя. Її танцювали і танцюють, її слухають коли розважаються і коли на душі сумно і хочеться «відірватись» від буденності… Врешті, її слухають, щоб згадати молодість і перші романтичні закоханості і щоб повернутися хоч би на хвилинку у ті часи, коли життя здавалося нескінченним і вічним, а від відчуття рук і тіла запрошеної на танець однокласниці, перехоплювало дух і відбирало мову. “Hotel California” – чи не єдині слова, які ми тоді розрізняли. Більш «просунуті» ще вихоплювали з тексту цифри “найтин сиксти найн” (nineteen sixty nine)…

А ще я тоді знав, що цю композицію виконує група  “Eagles”.  Що співак – барабанщик  Дон Хейлі. Але, що у складі “Eagles” є радіоаматор – навіть на думку не спадало. Більш того, деякі джерела стверджують, що Джо Уолш (саме він радіоаматор)  є співавтором музики  знаменитого хіта! Хоч інші, переконують, що мелодія запозичена з композиції We Used to Know  групи “Jethro Tull”.  Зацікавило.  Зацікавило так, що я у свої понад 65 (зрозуміло, що «парубком» був у далекі 70-ті) провів деякі «дослідження». З Гугла практично за секунди з’ясував, що кличний знак Джо Уолша WB6ACU.  Коли задав пошук WB6ACU за зображеннями, то знайшов його фото  у власному в шеку:

Авт. В. Кияниця, UR5RU
Интереснейшее продолжения даной статьи здесь:
http://nosivka-syut.at.ua/blog/ego_pozyvnoj_wb6acu/2016-08-23-39

Только что Юра Малиновский по Фейсбуку написал: "Василю, це БОМБА!!!. Сижу
і слухаю, і згадую... Велика подяка за твою роботу. НА СЕРДЦІ  ТЕПЛО ...
ПРИЧЕТНІСТЬ ДО СВІТОВОГО ШЕДЕВРА РАДІОАМАТОРА  ГРІЄ ДУШУ !!! ЦЕ ВСЕ ОДНО,
ЩО НАШ СЕРГІЙ РЕБРОВ У ФУТБОЛІ !!!"